27/1-11/2 Mats Bergström och Helena Hvitfeldt.

Det 21/1 till 11/2  ställer vi ut konst av Mats Bergström och Helena Hvitfeldt

Båda målar i akryl och då gärna i en abstrakt stil. Mats och Helena är bosatta i Kristinehamn och är aktiva konstnärer med atelje i kvarteret Vågen på Södra Hamngat. Kristinehamns konstförening Galleri Kvadraten Marieberg. Öppettider: tisdag till söndag  !2.00-15.00. måndagar stängt

Det finns bilder att se under sidan Bilder på deras konst.

 

Helena Hvitfeldt
Kristinehamn
På 80-talet gick jag på Kyrkeruds folkhögskola. Det var då jag insåg hur viktigt det var för mig att uttrycka mig konstnärligt, det är min livlina. Det har inte bara inneburit att sätta sig med en penna och plötsligt befinna sig i en skaparro. Ofta tappar jag bort mig i vardagliga strider och har svårt att hitta tillbaka till mitt behov av att uttrycka mig själv sådan jag vill se mig. Ibland drivs jag av en inre vrede över det jag upplever omkring mig och i mig själv. Då märker jag sidor hos mig själv som på något sätt är större än den person som jag ser mig själv vara. Jag grips av en oro som handlar om att släppa taget och ge sig hän, tro på det som ger mig glädje. 
2020 blev en nystart på riktigt. 2021 fick jag möjlighet att hyra en egen ateljé. Nu kan jag inte sluta måla. Bilderna växer fram, har sitt eget liv, de är organiska. Färgtonerna väljs spontant, stannar flödet målar jag över. Numer är jag inte osäker, jag drivs vidare.
Mats Bergström

Kristinehamn
På 70-talet gick jag Nyckelviksskolan och Konstfack.
 
– Tio minuter innan landning.
– Landskapet under mig blir tydligare efter att innan liknat kartbilder med slätter, berg, sjöar och städer etc. Det har inspirerat mig till abstrakta målningar (kartmålningar).
Allt har sedan blivit målat i balans mellan olika ytor. Ytan har också fått sitt eget liv genom sina skiftande uttryck. 
– Den sista tiden har jag tagit till mig att bara jobba med svart och vitt. Detta efter en resa till Japan då jag besökte en kalligrafiutställning i Tokyo.
 

Helena Hvitfeldt

Kristinehamn
På 80-talet gick jag på Kyrkeruds folkhögskola. Det var då jag insåg hur viktigt det var för mig att uttrycka mig konstnärligt, det är min livlina. Det har inte bara inneburit att sätta sig med en penna och plötsligt befinna sig i en skaparro. Ofta tappar jag bort mig i vardagliga strider och har svårt att hitta tillbaka till mitt behov av att uttrycka mig själv sådan jag vill se mig. Ibland drivs jag av en inre vrede över det jag upplever omkring mig och i mig själv. Då märker jag sidor hos mig själv som på något sätt är större än den person som jag ser mig själv vara. Jag grips av en oro som handlar om att släppa taget och ge sig hän, tro på det som ger mig glädje.
2020 blev en nystart på riktigt. 2021 fick jag möjlighet att hyra en egen ateljé. Nu kan jag inte sluta måla. Bilderna växer fram, har sitt eget liv, de är organiska. Färgtonerna väljs spontant, stannar flödet målar jag över. Numer är jag inte osäker, jag drivs vidare.